εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Exelixis Software αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει ως μέλος της κοινωνίας, επιλέγει να ενισχύει οργανισμούς, που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Δίνοντας προσοχή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προάγοντας την ποιότητα ζωής, η Exelixis Software συνδράμει προσφέροντας λογισμικό, υπηρεσίες υλοποίησης και υποστήριξη στη μηχανογράφηση των οργανισμών αυτών.

ThesSummerSchool

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους και νέες 14-18 ετών.το ThesSummerSchool έχει σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με επιχειρηματικές έννοιες και, παράλληλα, την ανάπτυξη των δημιουργικών και τεχνικών ικανοτήτων τους.

Στόχος του είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά μέσα σε ένα όσο το δυνατό πιο ευχάριστο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό αποφεύγεται η “στείρα” αναπαραγωγή γνώσεων και προωθούνται πιο συμμετοχικές διαδικασίες μάθησης.

Επιστημονικά υπεύθυνος για την υλοποίηση του σεμιναρίου και του εκπαιδευτικού υλικού είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιάννης Νικολαΐδης (καθώς και οι συνεργάτες του καθηγητές Κωνσταντίνος Φούσκας και Παντελής Αγγελίδης, οι οποίοι συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα ThesSummerSchool τα τελευταία 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, την συμπεριληπτική εκπαίδευση και την ευαισθησία σε θέματα διαφορετικότητας, κοινωνικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή ευπαθών ομάδων (διαβάστε περισσότερα). Παράλληλα, στοχεύει να δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες – ωφελούμενους του προγράμματος ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου, που θα έχει ως στόχο το συνεχές και δια βίου mentoring και τη διευκόλυνση εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας. Διοργανώνει για παράδειγμα σεμινάρια για την απασχολησιμότητα και την αναζήτηση εργασίας σε συνεργασία με εταιρίες- χορηγούς του προγράμματος (διαβάστε περισσότερα).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά:
https://thessummerschool.uom.gr/
https://www.facebook.com/thessummerschool
https://www.instagram.com/thessummerschool_uom/

UOMLOGOGR

Η ΑΕΛΙΑ είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στην εκστρατεία εναντίον του καρκίνου του μαστού και συμβάλλει έμπρακτα βοηθώντας τους νοσούντες στη ζωή μετά τη νόσο.

Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 μέσα από το κοινό όραμα εθελοντών, γυναικών και ανδρών, καθώς και καταξιωμένων ιατρών και επιστημόνων που αφιερώνουν τη ζωή τους στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. ΑΕΛΙΑ σημαίνει πηγή ζωής από το φως, μια και αήλιος ήταν η αρχαία ελληνική λέξη για τον Ήλιο. Πλέον σημαίνει πολλά περισσότερα: Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση.

Η Exelixis Software δεσμεύτηκε και στηρίζει το έργο της ΑΕΛΙΑ, προσφέροντας το Smart LOB Application και τις αντίστοιχες υπηρεσίες υλοποίησης – υποστήριξης, με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση και διευκόλυνση των καθημερινών ροών εργασίας των ανθρώπων της ΑΕΛΙΑ.

www.aelia.org.gr