Ενημέρωση για νέο Φ.Π.Α. από 1η Ιουνίου

Παρακολουθώντας τις αλλαγές που επιφέρει το νέο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», ο νέος Φ.Π.Α. 24% τίθεται σε ισχύ από τις 1.6.2016 κατά το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου.

Καταργείται παράλληλα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τη δεύτερη ομάδα νησιών που αποτελούνται από τη Σύρο, τη Θάσο, την Άνδρο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Μήλο, τη Σκύρο, την Αλόννησο, την Κέα, την Αντίπαρο και τη Σίφνο. Για τα νησιά Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σκιάθος είχε καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 1/10/2015 με αντίστοιχη διάταξη.

Η τελευταία έκδοση του Smart LOB Application είναι συμβατή με τα όσα ορίζουν οι νέες διατάξεις και το τμήμα υποστήριξης της EXELIXIS SOFTWARE βρίσκεται στη διάθεσή σας για να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις στην εγκατάστασή σας. Μεριμνήστε να κλείσετε ένα ραντεβού με το τμήμα υποστήριξης της EXELIXIS ή με τον συνεργάτη σας. Τα τηλέφωνα για το τμήμα υποστήριξης είναι 2310730073 – 2310688900 – 2310720045 – 2310688874. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τη δική σας καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Όσοι πελάτες πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές με ταμειακή μηχανή ή φορολογικό εκτυπωτή, συστήνεται να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές τους για να λάβουν οδηγίες και να προχωρήσουν στις σχετικές παραμετροποιήσεις συμμόρφωσης με τη νέα κατηγορία ΦΠΑ.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.