Ανάληψη νέου έργου στην εταιρεία Empties

H Exelixis Software με χαρά ανακοινώνει την ανάληψη νέου έργου στην εταιρεία Empties, εταιρεία ανακύκλωσης μελανοδοχείων και γραφικής ύλης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Empties δραστηριοποιείται από το 1999 στην προμήθεια και ανακατασκευή πάσης φύσης μελανιών εκτυπωτών συμβατών και γνήσιων, χαρτιού εκτύπωσης Α3 και Α4 σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς Δημοσίου κατά κύριο λόγο.

Μερικοί ενδεικτικά από τους πελάτες της είναι:

 • Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης
 • Οι Περιφέρειες Μακεδονίας, Αττικής, Πελοποννήσου
 • Τα Γενικά Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Αττικόν
 • Οι Δήμοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας
 • Τα Πανεπιστήμια Καποδιστριακό, Πάντειο, Θεσσαλίας

Η εταιρεία Empties συμμετέχει εδώ και 8 χρόνια στα προγράμματα ανακύκλωσης μελανοδοχείων, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική προσπάθεια για ανακύκλωση και μείωση των δημόσιων δαπανών.

Υπάρχει μια έντονη προσπάθεια διείσδυσης και στον ιδιωτικό τομέα συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία «πράσινης» συνείδησης και εικόνας των εταιρειών (Think Green). Η Empties αποτελεί πιστοποιημένο φορέα περισυλλογής μελανοδοχείων (Α.Π. 8901 Θεσ/νικη 26/9/07) και όπως αναφέρθηκε, εστιάζει στην περισυλλογή άδειων μελανοδοχείων εκτυπωτών inkjet, toner. Τα δοχεία αυτά ανακατασκευάζονται, δηλαδή γίνεται αντικατάσταση πιθανών ελαττωματικών τμημάτων και προωθούνται πάλι στην αγορά καινούργια. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει:

 1. Διαλογή με αυστηρό ηλεκτρονικό έλεγχο για την καταλληλότητα προς ανακατασκευή των cartridges
 2. Αποσυναρμολόγηση
 3. Καθαρισμό με φιλικά προς περιβάλλον υλικά και αντικατάσταση ελαττωματικών μερών με παρόμοιας ποιότητας εξαρτημάτα
 4. Επαναγέμισμα ποσότητας μελάνης
 5. Αυτοματοποιημένη επανασυναρμολόγηση
 6. Ποιοτικό έλεγχο
 7. Την τελική συσκευασία και προώθηση στην αγορά ξανά

Η Empties έχει διακριθεί με το ISO 9001 και εγγυάται την εφάμιλλη απόδοση σε αριθμό σελίδων, σε πυκνότητα εκτύπωσης και την ύπαρξη συγκεκριμένων τηρούμενων διαδικασιών και ελέγχων σε όλα τα στάδια επεξεργασίας στα άδεια cartridges σε σχέση με τα αντίστοιχα πρότυπα που ορίζονται από το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας.

Η μηχανογραφική λύση που περιλαμβάνει τη χρήση του Smart LOB Application καλύπτει τις ιδιαιτερότητες αυτών των διαδικασιών που τηρούνται, ξεκινώντας από τη βασική εμπορολογιστική διαχείριση που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της επιχείρησης. Tα μελανοδοχεία παρακολουθούνται με αριθμό barcode και τα επιμέρους τμήματα τους, ώστε να απεικονίζεται σωστά η διαδικασία συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης που ακολουθείται. Θα υλοποιηθεί το αντίστοιχο υποσύστημα Διαχείρισης Αποθήκης ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη η εικόνα των αποθεμάτων στους αποθηκευτικούς χώρους και η εικόνα παραγγελιών μελανοδοχείων σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Επίσης, έγινε κατάλληλη παραμετροποίηση του υποσυστήματος Διαχείρισης Έργων ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα η ανάληψη και παρακολούθηση της πορείας των έργων που υπάρχουν ήδη, ειδικά με πελάτες Δημόσιου χαρακτήρα. Τέλος, υπάρχει πλήθος αναφορών και κύβων OLAP που θα υποστηρίζουν την έγκαιρη και άμεση πληροφόρηση όλων των επιπέδων εντός επιχείρησης για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο (Business Intelligence).